Locații Western Union București: Agenții, sedii, filiale, sucursale și program de lucru (2024)

Atunci când vrei să trimiți sau sa primești bani în străinătate, una dintre opțiunile pe care le ai este Western Union în București, o companie prezentă în peste 200 de țări, specializată în transferuri internaționale de bani, care oferă servicii sigure și rapide.

Găsești în continuare toate informațiile despre principalele locații Western Union din București și programul de funcționare al acestora.

Trebuie să știi însă că Western Union nu este singura variantă pe care o ai la dispoziție pentru a trimite bani în străinătate. O alternativă este Wise, o platformă online de transferuri internaționale de bani, prin intermediul căreia poți economisi bani.

Vezi cum funcționează Wise

Există agenții Western Union non-stop în București?

Dacă vrei să transferi bani prin Western Union din București, ai la dispoziție mai multe variante în ceea ce privește locurile de unde poți accesa serviciul.

Pe lângă băncile partenere, oficiile Poștei Române sau diverse magazine, poți face un transfer de bani și de la unele case de schimb valutar sau agenți individuali.

Unele dintre acestea au program de funcționare non-stop. Printre acestea se numără OK Exchange Bălcescu sau 11BULL CONSULTING AND MORE SRL , situat pe Bulevardul Mihail Kogalniceanu.

Western Union menționează însă că orele de funcționare pot varia și se pot schimbă fără notificare prealabilă. Se recomandă contactarea agentului sau agenției pentru mai multe detalii.

De asem*nea, serviciile disponibile diferă, depinzând dacă dorești să trimiți sau să primești bani prin Western Union.

Există agenții Western Union deschise sâmbata în București?

Da, în general partnerii Western Union care au program deschis și sâmbătă sunt:

 • Poșta Română
 • Anumite case de schimb valutar
 • Anumite supermarketuri partenere

Poți consulta această harta dinamică de pe site-ul Western Union.

Principalele agenții și sucursale Western Union în București

Serviciile Western Union pot fi accesate prin intermediul băncilor partenere (BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, Credit Europe Bank, BancPost, Banca Românească, Patria Bank, Garanti Bank), sau al oficiilor Poștei Române.

Transfer de bani prin Western Union poți să faci și la anumite case de schimb valutar, hipermarketuri sau magazine.

În tabelul de mai jos poți vedea câteva din principalele agenții Western Union din București:

Agenții Program Contact Localizare pe hartă
BANCA TRANSILVANIA Sos. București-Ploiești Nr.44, sector 1
 • Luni-Sâmbătă
10am-7pm
+40-729-39904 Deschide harta
POȘTA ROMÂNĂ Str. Matei Milo, Nr .10, Sector 1
 • Luni-Vineri 8am-7pm
 • Sâmbătă
8am-12pm
+40-21-3147912 Deschide harta
Raiffeisen Bank Agentia Veranda Mall Str. Ziduri Moși, Nr. 23, Sector 2
 • Luni-Duminică 10am – 7pm
+40-21-3198418 Deschide harta
BANCA TRANSILVANIA Agenția Mega Mall Bd Pierre De Coubertin Nr. 3, sector 2
 • Luni-Sâmbătă 10am-7pm
+40-729399046 Deschide harta
AGENȚIA PIAȚA UNIRII Piața Unirii, Nr. 1 Corp Central Magazin Unirea Parter, Sector 3
 • Luni-Duminică 10am - 7pm
40-310403213 Deschide harta
BANCA ROMÂNEASCĂ, Calea Călărașilor Nr. 116-122, Hala Traian, sector 3
 • Luni-Vineri
9am-4.30pm
+40-21-3059494 Deschide harta
RAIFFEISEN BANK Agenția Șincai, Bd. Tineretului, Nr. 1. Bl 5, sector 4
 • Luni-Vineri
9am-6.30pm
+40-21-3198418 Deschide harta
BANCA TRANSILVANIA Agenția Piața Sudului, Str. Srg Nitu Vasile Nr. 14, sector 4
 • Luni-Vineri
9am-5pm
+40-729-399046 Deschide harta

Informează-te despre diferitele metode de a trimite bani în străinătate

Dacă obișnuiești să faci des transferuri internaționale de bani, știi probabil că sunt costisitoare, în special dacă apelezi la anumiți provideri sau în cazul în care alegi serviciile unei bănci.

Tocmai de aceea, e bine să faci o scurtă analiză a ofertelor care există pe piață pentru transferul de bani din străinătate, astfel încât să găsești o variantă și mai ieftină, și mai rapidă. Pentru că există.

Compară comisioanele

Punerea banilor în mișcare peste granițe costă. Și deloc puțin. Iar costurile cresc direct proporțional cu suma transferată. În ceea ce privește comisioanele Western Union, acestea p*rnesc de la 5 euro pentru transferul unei sume care nu depășește 50 de euro. Poți citi mai multe despre comisioanele pe care Western Union le practica în acest articol.

Asta fără a lua în calcul costul pe care îl ai atunci când faci schimbul valutar, în cazul în care nu ai moneda pe care vrei să o transferi.

În continuare, îți punem la dispoziție o comparație între Western Union și Wise pentru un transfer de bani internațional. Să presupunem că vrei să trimiți 1000 de euro în Germania și să faci transferul prin Western Union Bucuresti, Poșta Română :

ServiciuWestern Union Poșta RomânăWise
Comision de transfer42 EUR0.37 EUR
Suma pe care o ai de achitat pentru transfer1042 EUR1000.37 EUR Trimite bani

Simularea a fost făcută pe 8 septembrie, folosind comisioanele Postei Romane de aici.

Trimite sau primește bani acum cu Wise

Trimite bani cu Wise folosind cursul valutar de schimb real

Dincolo de taxele de transfer mai mici de care poți beneficia dacă folosești serviciul Wise, un alt avantaj pe care îl oferă acestă platformă modernă este faptul că îți convertește banii la rata medie de schimb.

Ce este rata medie de schimb? Pe scurt, e cel mai avantajos curs la care poți să faci conversie valutară. Dacă vrei mai multe detalii explicative, află că este punctul de întâlnire între cererea și oferta pentru o anumită monedă, la un moment dat, pe piețele financiare.

Este și motivul pentru care se schimbă de mai multe ori pe zi. Rata medie pe schimb poate fi verificată din surse ca Google sau XE, dar de care nu poți beneficia la casele de schimb valutar ale băncilor sau ale companiilor specializate în transferul de bani, care obișnuiesc să îți adauge o marjă de profit.

Wise folosește rata medie de schimb pentru convertirea banilor dintr-o monedă în altă, și te ajută astfel să economisești.

Transferurile internaționale de bani nu mai sunt o excepție pentru mulți dintre noi. Flexibilitatea și mobilitatea pieței muncii, posibilitatea de a studia în străinătate și de a-ți petrece vacanțele peste granițe, vin și cu nevoia de a pune banii în mișcare, peste granițe. Important este să faci o analiză atentă a ofertelor și să o alegi pe cea mai convenabilă atât din punctul de vedere al costurilor, cât și al rapidității.

Surse folosite in articol, verificate in septembrie 2022:

 1. Comisioanele Western Union pentru transfer internațional de bani
 2. Informațiile referitoare la agențiile Western Union s-au obținut folosind Google Maps și instrumentul de localizare a sucursalelor de pe site-ul provider-ului.
 3. WU Posta Romana

*Te rugăm să consulți termenii de utilizare și disponibilitatea produsului pentru regiunea ta sau să vizitezi Taxele și prețurile Wise pentru cele mai recente informații despre prețuri și taxe.

Această publicație este furnizată în scopuri de informare generală și nu constituie consultanță juridică, fiscală sau de altă natură profesională din partea Wise Payments Limited sau a filialelor și afiliaților săi. De asem*nea, nu este concepută ca un substitut pentru obținerea de consultanță din partea unui consilier financiar sau a oricărui alt profesionist.

Nu oferim nicio declarație sau garanție, expresă sau implicită, că acest conținut al publicației este corect, complet sau actualizat.

Locații Western Union București: Agenții, sedii, filiale, sucursale și program de lucru (2024)

FAQs

Can I pick up Western Union at Walmart? ›

Western Union and Walmart are proud to announce that as of May 14th, Walmart shoppers at any location across the US can send and receive Western Union domestic and international money transfers.

Is Western Union a good or bad company? ›

At Western Union, we're committed to security. We have a range of measures in place to prevent fraud and keep your money transfers secure. For over 160 years, we've taken great pride in facilitating the reliable and effective movement of money worldwide.

Where can I collect money from Western Union? ›

Pick up cash at a Western Union agent location, or, depending on where you live, have it deposited directly into your bank account or mobile wallet. Visit an agent location near you with your government-issued ID.

How much does Western Union charge to send $100? ›

If you're looking for a rough estimate of Western Union's wire transfer fees, you can generally expect to pay around $0.65 and $3.76 for every $100 that you send. Bear in mind, though, that these charges can be a lot higher still depending on the currency you're sending from and to.

Is Walmart to Walmart cheaper than Western Union? ›

Given its clear pricing structure, you'll definitely save with Walmart2Walmart. But you're limited to in-person store-to-store transfers of $2,500 or less. With Western Union, you'll pay more — though how much more depends on many factors, but you can send money online and worldwide.

How much does it cost to transfer money from Walmart to Walmart? ›

How much is Walmart to Walmart money transfer? The fees for Walmart-to-Walmart money transfers vary depending on the amount you're sending. Fees start at $4 for up to $50 transfer, $8 for transfers of $51-1,000, and range up to $16 for $1,000 to $2,500 transfers.

What is the disadvantage of Western Union? ›

Sometimes, customers need to pay up to 20% in exchange rate difference and various fees. Western Union's exchange rates aren't always better than its competition. The country where you're sending money and how much money you're sending can make a difference in the exchange rates.

Is Western Union risky? ›

Western Union is licensed and regulated by major global financial authorities and fully insured in multiple countries. It means that when you send money through Western Union, you can trust that your funds are secure.

Is Western Union in a lawsuit? ›

SACRAMENTO – Attorney General Xavier Becerra announced today that California has joined a multistate settlement with Western Union, which resolves an investigation that focused on complaints by consumers who used the financial institution's wire transfer service to inadvertently send money to third parties involved in ...

What is the limit for Western Union? ›

You can transfer up to 50000 USD/ EURO (or local equivalent) from United Kingdom, France, Germany, Australia, Hong Kong, or the United States when sending from your bank account directly to the receiver's bank account.

What is the maximum amount of money you can receive through Western Union? ›

A maximum of $7,499 USD (US dollars or its equivalent in local currency) can be received per person per transaction or per day. The maximum amount of money paid out may vary according to the agent and the district. The beneficiary must submit the correct Money Transfer Control Number (MTCN).

Can I pick up money from Western Union without an ID? ›

What do I need to bring to pick up money at an agent location? Bring a valid government-issued ID and the tracking number (MTCN).

Can I send $5 000 through Western Union? ›

To send more than 3,000 USD from the United States, you will need to verify your identity1. Once verified, you can send up to 50,000 USD. You can verify your identity online or at an agent location. Please note: The sending limit may vary depending on the destination country and the service you choose.

Is it cheaper to send money with bank or Western Union? ›

Use a money transfer service

International money transfer services like Western Union can help you easily send money abroad, and the fees may be less compared to traditional banks. Plus, Western Union can be a more convenient option because there are additional methods to send and receive money such as cash pick-up.

How much does Western Union charge per transaction? ›

Up to $25 per transfer for domestic transfers. Up to $35 per transfer for international transfers. Up to $15.00 per transfer. Up to 3% of the amount in foreign currency.

Is Western Union in every Walmart? ›

Western Union Services Now Live in Nearly 4,700 Walmart Stores.

How long do I have to pick up a Western Union at Walmart? ›

Money transfers are available for 90 days. If the receiver is unable to pick up the money transfer and it has been 90 days, contact Customer Care for the money transfer to be renewed and made available for payout.

How do I pick up money from Walmart? ›

How it works
 1. Go to any Walmart store. Head to the MoneyCenter at any Walmart store. ...
 2. Show your barcode. Display your barcode to an associate to scan. ...
 3. Show your driver's license or state-issued ID. The associate will check the details for security reasons.
 4. You get cash to spend anywhere!

When can I pick up money from Western Union? ›

Money in Minutes service for pick up at an Agent location – generally delivered within minutes*. Next Day service for pick up at an Agent location is generally available the next day*. Direct to Bank deposit typically takes between 2 to 5 business days, but could vary, depending on country.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6151

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.